Wooninitiatieven

Mensen met een beperking willen graag een zo volwaardig en zelfstandig mogelijk leven leven. In een veilige, overzichtelijke omgeving met vertrouwde gezichten is dit heel goed mogelijk. PGVZ biedt zorg aan een aantal speciaal daarvoor ingerichte wooninitiatieven. 

 

Wonen met zorg en begeleiding

In een kleinschalige huiselijke omgeving worden de bewoners ondersteund bij het huishouden, het bedenken van een zinvolle dagbesteding en allerlei andere activiteiten. Ook aan het leggen en onderhouden van contacten wordt veel aandacht besteed.

Enthousiaste vrijwilligers vullen de professionele begeleiders aan waar mogelijk en waar gewenst. Dat zorgt voor een leuke en natuurlijke sfeer. Ondertussen leren de bewoners dingen zelf op te lossen en worden ze betrokken bij taken als schoonmaken en opruimen.

 

Wie komt er in aanmerking voor een wooninitiatief?

PGVZ bedient verschillende huizen waarin plaats is voor bijvoorbeeld mensen met een verstandelijke beperking, al dan niet met gedragsproblematiek, met een lichamelijke, visuele of meervoudige beperking. Om te bepalen waar iemand het best thuis is, wordt een zorgvuldige procedure gevolgd.

Hoe komt iemand in aanmerking?

We kijken eerst heel goed waar iemand het best past. In een screening letten we op zaken als identiteit, niveau van functioneren, eventuele bijkomende problematiek en de benodigde zorg en begeleiding. Ook wordt gevraagd naar de eigen motivatie voor een bepaald huis. Het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en aansluiting vindt bij de andere bewoners. Tenslotte wordt er gekeken naar hoe het financiële plaatje ingevuld kan worden.

 

Deze procedure wordt gedaan in nauw overleg tussen mensen van de woonstichting en een zorgmedewerker van PGVZ, in sommige gevallen geassisteerd door een gedragsdeskundige. De ingewonnen informatie is uiteraard strikt vertrouwelijk. Als er een unaniem vastgesteld advies ligt, wordt dat goed onderbouwd voorgelegd aan de cliënt en zijn of haar belangenbehartiger.

 

Als een nieuwe bewoner zijn of haar intrede heeft gedaan, wordt hij of zij zorgvuldig gevolgd en begeleid. In deze kennismakingsperiode wordt de behoefte aan zorgtaken nader vastgesteld en overlegd met de belangenbehartiger. Dit is overigens een proces dat permanent doorgaat. PGVZ ziet graag dat iedereen precies de zorg en begeleiding krijgt zoals hij of zij die wenst. 

Wij denken graag met u mee!

Wilt u meer weten over een wooninitiatief?

Bel 038 3331794. U kunt hieronder ook uw naam en nummer achterlaten, dan bellen wij u spoedig terug. Als u liever mailt, doe dat dan naar info@pgvz.nl


Kom jij bij ons wonen?

Woongroep 2000 zoekt een nieuwe bewoner! Er komt een appartement vrij en hiervoor zoeken we een gezellige bewoner die 23 jaar of ouder is. Het appartement is zeer ruim en bestaat uit een slaapkamer, badkamer, keuken en een woonkamer. Gebruik je een rolstoel? Dan is dit appartement minder geschikt aangezien er een trap aanwezig is en het appartement op de 1e verdieping is.

 

Woongroep 2000

In Woongroep 2000 wonen 14 bewoners. De groep is zeer divers, maar als we het over ZZP-getallen hebben moet je denken aan de middenmoot; ZZP 3, 4, 5 of 6). Er is een leuke sfeer binnen de groep en er is altijd mogelijkheid om samen activiteiten te doen als je dat gezellig vindt. Wil je je liever even terugtrekken? Dat mag natuurlijk ook altijd. Samen eten kan elke dag als je dat wilt. De gezamenlijke woonkamer is heel huiselijk ingericht. De bewoners zitten hier graag om te ontspannen, een leuk spelletje op de Wii te spelen of even te kletsen. Daarnaast is er ook een gezamenlijke tuin. Deze is zeer ruim en er staan verschillende picknicktafels om lekker buiten te kunnen zitten in de zomer. Alle bewoners gaan overdag naar de (arbeidsmatige) dagbesteding.

 

Zorg

De zorg is uitbesteed aan PGVZ. Een zorgaanbieder die onder andere zorg biedt binnen wooninitiatieven. Er is 24-uurszorg en begeleiding binnen de woongroep. De woningen zijn altijd open, ook als de bewoners naar werk of dagbesteding gaan. Begeleiding kan in nabijheid, maar zelfstandigheid van bewoners wordt wel gestimuleerd.

 

Interesse?

 

Lijkt het jou wel wat om in Woongroep 2000 te komen wonen of wil je wat meer informatie? Je kunt dan contact opnemen met het bestuur van Woongroep 2000. De contactgegevens vind je via deze linkOp dit moment bieden wij zorg in de volgende wooninitiatieven:

'De Bogaard' - IJsselmuiden

'De Akkerwinde' - Genemuiden

'Woongroep2000' - Apeldoorn

'Dubbelklik' - Zwolle

'Hasselerborgh' - Hengelo