Casemanagement dementie

Dementie is een zeer ingrijpende ziekte. Niet alleen voor diegene zelf, maar ook voor alle betrokkenen. Veel partners en kinderen ondersteunen hun partner of ouder intensief. Dit kan zwaar en moeilijk zijn. Hier kan een casemanager dementie bij helpen.

 

Sinds februari 2019 zijn we aangesloten bij het Netwerk Dementie IJssel-Vecht en bieden we casemanagement dementie. Een belangrijke nieuwe pijler binnen onze zorgteams.

 

Wat is casemanagement dementie?

Om mensen met dementie en hun naasten zo goed mogelijk te ondersteunen en te adviseren is er speciale begeleiding van de 'casemanager dementie'. Afhankelijk van wat u wilt of nodig heeft, adviseert de casemanager u over:

  • De gevolgen van de ziekte;
  • Hoe u hiermee om kunt gaan;
  • De mogelijkheden aan hulp en zorg binnen de thuissituatie.

De casemanager is iemand die u begeleidt, die er voor u is, deskundig is en die de zorg kan regelen. Iemand die met u een langdurige en vertrouwde relatie aangaat, meehelpt belangrijke beslissingen te nemen en die creatief meedenkt om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken. Uw wensen en behoeften en die van uw naasten staan hierbij centraal.

 

Voor wie?

U komt in aanmerking wanneer de diagnose dementie is gesteld. Maar ook wanneer u een 'niet pluis gevoel' heeft, kunt u uw huisarts vragen om een casemanager dementie.

Contact 

Wilt u vrijblijvend meer informatie? Laat dan hier uw nummer achter. U kunt ons natuurlijk ook bellen op 038 3331794 of een e-mail sturen.

 

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.