geWOON! Dagbesteding Ouderen

In Voorst biedt geWOON! dagbesteding voor ouderen. Er worden verschillende activiteiten aangeboden, zoals creatief bezig zijn, gezelschapsspellen, beweegactiviteiten zowel binnen als buiten en natuurlijk samen koffie of thee

drinken en lunchen. 

 

Gezellig samen zijn

Door middel van dagbesteding wordt structuur aangeboden aan ouderen met niet alleen een beperking, zoals psychogeriatrische, psychosociale en/of lichamelijke beperkingen. Maar zeker ook aan ouderen die behoefte hebben aan sociaal contact, het moeilijk vinden om alleen thuis te zijn, zich eenzaam voelen of voor ouderen die wat vergeetachtig worden. Dagbesteding is ook mogelijk om de mantelzorger(s) te ontlasten. geWOON! Dagbesteding Ouderen heeft als locatie de Benring in Voorst. 

Hier komen zorgvragers samen uit verschillende dorpen, o.a.: Klarenbeek, Twello, Voorst, Wilp, Hoenderloo en Loenen.


Dagbesteding in coronatijd

Vooral voor ouderen is dit een lastige en eenzame tijd. Ingrid van Brussel (coördinator dagbesteding) is blij dat de dagbesteding in coronatijd kan doorgaan én mocht er weer een tijd komen dat zorgvragers niet meer naar de dagbesteding toe mogen dan ligt het draaiboek voor één op één activiteiten 

voor ouderen klaar.

 

 Net zoals in de maanden maart, april en mei afgelopen jaar komen we in goed overleg bij u thuis. geWOON! verzorgt dagbesteding op maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur. Het is ook mogelijk om een deel van de dag te komen.   

 

Vervoer

Door de samenwerking met Stichting Mobiliteit Voor Iedereen en verschillende sponsoren uit de dorpen heeft geWOON! een eigen bus tot haar beschikking. Een enthousiaste groep vrijwillige chauffeurs zorgt voor het vervoer van en naar geWOON! Dagbesteding Ouderen.

 

Ook dagbesteding volgen in Voorst? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid van Brussel op 06-12690247.

 Etos Kampen zet PGVZ-medewerkers in het zonnetje!

 

Etos heeft een aantal medewerkers van PGVZ verrast met een mooi verwenpakket met heerlijke producten!  

Als waardering voor al het werk van de afgelopen tijd.

 

Etos Kampen, ontzettend bedankt voor dit mooie gebaar!


(GEANNULEERD I.V.M. CORONA)
Ontdek PGVZ NOP tijdens de feestelijke opening! -  Emmeloord 

 

Wanneer? 

Maandag 16 maart 2020, 15:30 - 17:00 uur

 

Waar? 

Noordzijde 18, Emmeloord

 

 

PGVZ Emmeloord is verhuisd! Ons nieuwe pand wordt feestelijk geopend tijdens de ontdekdezorg week. Gosse Noppert en Marian Uitdenwilligen zullen het pand openen. Daarna is er koffie, thee en wat lekkers. Benieuwd hoe het is om te werken bij PGVZ of in de zorg? Kom met ons speeddaten!


(GEANNULEERD I.V.M. CORONA)
Ontdek PGVZ Steenwijk -  Steenwijk

 

Wanneer? 

Woensdag 18 maart 2020, 09:30 - 16:00 uur

 

Waar? 

Woldpromenade 1, Steenwijk

 

Benieuwd hoe het is om te werken bij PGVZ in Steenwijk? Of gewoon nieuwsgierig naar PGVZ en wat wij te bieden hebben? Kom gezellig langs voor een speeddate, een kopje koffie en wat lekkers! 


(GEANNULEERD I.V.M. CORONA)
Ontdek het leven in Huis Assendorp - Zwolle

 

Wanneer? 

Donderdag 19 maart 2020, 16:00 - 20:00 uur

 

Waar? 

Huis Assendorp (Assendorperdijk 132, Zwolle)

 

Benieuwd hoe het is om te werken of te wonen in Huis Assendorp? Kom gezellig langs op donderdag 19 maart. Geniet van een lekker broodje kroket en kom de sfeer in Huis Assendorp proeven d.m.v. een rondleiding!

(GEANNULEERD I.V.M. CORONA)
Ontdek PGVZ op de ontdekdezorg markt - Apeldoorn

 

Wanneer? 

Dinsdag 17 maart 2020, 16:00 - 19:30 uur

 

Waar? 

Aventus (Laan van de Mensenrechten 500, Apeldoorn)

 

Je bent van harte welkom op de Ontdekdezorg markt bij Aventus Apeldoorn! Je kunt kennismaken met verschillende zorgorganisaties in de regio, workshops volgen, een cv-check laten doen en nog veel meer.

PGVZ staat er ook! Benieuwd hoe het is om te werken bij PGVZ of in de zorg? Kom met ons speeddaten!

 

Je kunt je hier aanmelden.


(GEANNULEERD I.V.M. CORONA)
Ontdekdezorg café - Zwolle

 

Wanneer? 

Woensdag 18 maart 2020, 16:00 - 20:00 uur

 

Waar? 

Deltion (Mozartlaan 15, Zwolle)

 

Ben je geïnteresseerd in een baan in zorg & welzijn of werk je al een tijd in een andere sector en overweeg je de overstap naar een baan in de zorg? Tijdens het Ontdekdezorg café kun je ontdekken of de zorg bij je past! Wij zijn er ook. Je bent van harte welkom om te speeddaten met één van onze medewerkers!

 

Je kunt je hier aanmelden.


(GEANNULEERD I.V.M. CORONA)
Ontdek PGVZ tijdens de Ontdekdezorgtocht - Zwartewaterland

 

Wanneer? 

Vrijdag 20 maart 2020, 10:30 - 17:00 uur

 

Waar? 

De Meente (Lage Vlakte 12, Genemuiden)

 

Altijd al eens een kijkje willen nemen? Tijdens de Zwartewaterlandse Ontdekdezorgtocht kan dat! Haal een stempelkaart in de bibliotheek in jouw kern: Zwartsluis, Hasselt of Genemuiden. En ga vervolgens alle locaties af om hem vol te krijgen en kans te maken op een prijs. PGVZ & geWOON! doet ook mee.

 

In de gemeente Zwartewaterland bieden wij o.a. huishoudelijke hulp en geWOON! werk & dagbesteding. Kom gezellig genieten van een kopje koffie en een heerlijke, zelfgebakken lekkernij!

(GEANNULEERD I.V.M. CORONA)
Ontdek PGVZ en geWOON! werk & dagbesteding -  Kampen

 

Wanneer?

Woensdag 18 maart 2020

 

Route

PGVZ - (Hoofdkantoor) 

Bolwerk 13, Kampen

10:00 - 17:00 uur

 

geWOON! Service Team (Werkplaats)

Industrieweg 13, Kampen

09:00 - 15:30 uur

 

geWOON! in de buurt (Buurthuis & Webshop)

Lamoraal van Egmondstraat 2, Kampen

09:00 - 16:00 uur

 

geWOON! Lifestyle (Winkel)

Oudestraat 76, Kampen

09:30 - 17:00 uur

 

Download de route hier. 

 

PGVZ biedt geWOON! werk & dagbesteding in Kampen. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen op alle locaties. Wij hebben een speciale route gemaakt die je kunt volgen met de auto of de fiets.

 

Je kunt de route ook volgen met de PGVZ-bus (ook geschikt voor mindervaliden). De opstaptijden voor de bus zijn 10:00 uur, 12:30 uur en 15:00 uur. Startpunt is Bolwerk 13. Wil je met de bus mee? Meld je even aan via info@pgvz.nl

 

Werken bij PGVZ

Op dit moment zijn wij op zoek naar nieuwe collega's voor onze teams Verzorging & Verpleging en Huishoudelijke ondersteuning! Iets voor jou?

 

Je bent woensdag van harte welkom op Bolwerk 13 voor meer info over werken bij PGVZ. De koffie staat voor je klaar! Huishoudelijke hulp in Deventer

 

PGVZ heeft sinds kort een contract met de gemeente Deventer en biedt dus ook huishoudelijke hulp in Deventer.

 

Heeft u zorg nodig? Dan is het fijn dat dit geboden kan worden in uw eigen vertrouwde omgeving. De medewerkers van PGVZ doen hun uiterste best ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Wij kijken samen met u en uw netwerk wat u zelf kunt doen of zelf kunt regelen en waar wij als professionals zorg over moeten nemen.

 

Meer informatie over huishoudelijke hulp in Deventer kunt u vinden via deze link

 


Officiële opening nieuwe locatie Apeldoorn

Wij zijn verhuisd in Apeldoorn! We zitten sinds kort om een mooie nieuwe locatie en ook dit keer willen we dit graag vieren. Gosse Noppert (bestuurder) en Nathan Stukker (wethouder) zullen hierbij aanwezig zijn. 

 

Koffie, thee en wat lekkers. We hopen op een boel gezelligheid. Ben jij er ook bij?

 

Donderdag 28 november

14:30 uur

Arnhemseweg 2 in Apeldoorn


Sinterklaas bij geWOON! in de buurt (Kampen)
Moet jij het elke maand doen met minder dan het gemiddelde? En heb je kinderen? Wij willen graag een steentje bijdragen aan een leuk Sinterklaasfeest dit jaar! Op woensdag 4 december organiseren wij een sinterklaasfeest bij geWOON! in de buurt. Je kunt je opgeven door onderstaande in te vullen. Dit is nog geen garantie voor een uitnodiging, we hebben maar een beperkt aantal plekken. Uiteraard zullen we de gegevens vertrouwelijk behandelen en niet delen met externen.

 

25 november zullen wij de daadwerkelijke uitnodigingen versturen!  

 

Waar?

geWOON! in de buurt

Lamoraal van Egmondstraat 2, Kampen

 

Wanneer?

Woensdag 4 december

Tijd volgt nog

 

Wat? 

Een Sinterklaasfeest bij het wijkcentrum geWOON! in de buurt.

Sinterklaas komt samen met zijn pieten langs met een cadeau voor ieder kind. 

Opgeven kan via 038 3331794 (PGVZ) of onderstaande link:
https://forms.gle/48hLS9mKekeEZhDG9 

 Officiële opening nieuwe locatie Steenwijk

Sinds kort zijn wij verhuisd naar een prachtig pand midden in het centrum van Steenwijk. Het nieuwe pand wordt feestelijk geopend en iedereen is van harte uitgenodigd om dit samen met ons te vieren!

 

Gosse Noppert (bestuurder PGVZ) en Trijn Jongman-Smit (wethouder o.a. Zorg en Welzijn) zullen officieel ons nieuwe pand openen. Na de officiële handeling is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn onder het genot van koffie, thee en iets lekkers.

 

De opening is op:

Donderdag 5 september om 13:00 uur

Aan de Woldpromenade 1 in Steenwijk

 

Kun je er niet bij zijn? Je bent altijd welkom om even binnen te lopen voor een vraag of meer informatie. We zijn elke werkdag geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur.


Verslag 'Dagje uit' geWOON! Genemuiden
Vrijdag 21 juni zijn we met de cliënten, personeel en vrijwilligers van geWOON! Genemuiden naar Lemelerveld geweest om daar de "Boer'n Xpeditie" bij te wonen.

Het waren af en toe wat bijzondere luchten, maar we hebben ons prima vermaakt!

Kalfjes de fles geven, koeienstallen bekijken, melkrobot, kraaiennest, patatje met snack en een ijsje toe. Gelukkig hebben we de foto's nog!


geWOON!

Voor onze locatie aan de Lamoraal van Egmondstraat in Kampen heeft Deloitte (Jan-Paul van den Berg) verschillende poefjes gedoneerd! Ze passen mooi in het nieuwe, opgeknapte interieur van het wijkcentrum.

Bedankt!!


Op vrijdag 12 april is de opening van het Huis waar jong en oud, 3 generaties, onder een dak wonen. Met deze opening markeren we de start van de Vereniging Huis Assendorp en

het heuglijke feit dat ons prachtige gebouw nu helemaal af is.

 

Programma

16.00 uur Ontvangst met koffie, thee en gebak.

16.15 uur Voorstelling over Assendorp toen en nu door Coleta en Dick Hogenkamp

17.30 uur Opening door de wijkwethouder en loco-burgemeester René de Heer,

de voorzitters en directeur Habion Peter Boerenfijn.

18.30 uur Optreden van Lizette (van kapsalon Kamphorst)

met zang, meezingers en liedjesquiz.

 

Tot 20.00 uur zijn er hapjes, drankjes, worden er poffertjes, gebakken, staat de snert klaar en kunnen broodjes gehaktbal worden genuttigd . Er is kinderopvang en er zijn spelletjes te doen, praatjes te maken bij de kraampjes en in de ruimtes van onze inpandige ondernemers. Kunst en appartementen zijn te bezichtigen.

 

Meer info bij voorbereidingscommissie, via evenement@habion.nl

Voorheen Achter de Hoven en De Molenhof, Assendorperdijk 132.


Wijkcentrum 't Middelpunt overname PGVZ

Wijkcentrum 't Middelpunt aan de Lamoraal van Egmondstraat in Kampen hoort nu bij geWOON! werk & dagbesteding. RIBWGO draagt het stokje over aan PGVZ. Het wordt een veilige en sfeervolle plek om werk & dagbesteding te volgen. Zo wordt er onder andere keramiek gemaakt en dit wordt weer verkocht in de winkel en de webshop van geWOON! 

 

Het wijkcentrum is niet alleen een veilige en sfeervolle plek om werk & dagbesteding te volgen. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Buurtbewoners kunnen hier komen om een lekker kopje koffie te drinken. Ook wordt er bingo georganiseerd en kunnen buurtbewoners 2 avonden in de week (maandag en donderdag) voor een klein bedrag komen eten.

 

Loop gezellig een keer naar binnen!


Maak kennis met kunde!

 

11 tot en met 16 maart is het weer zover: de Week van Zorg en Welzijn 2019! Ook wij doen hieraan mee. 

We zijn te vinden op verschillende plekken. Er is informatie te krijgen over werken in de zorg en het ontvangen van zorg, je kunt speeddaten met één van onze medewerkers en er is een hoop gezelligheid. 

 

Kom langs op één van de volgende locaties!

 

Genemuiden | dinsdag 12 maart
De Meente (Dorus Rijkersstraat 2, Genemuiden)
10:00 - 14:00 uur

 

Kampen | maandag 11 maart t/m vrijdag 15 maart

geWOON! Serviceteam (Industrieweg 13, Kampen)

09:30 - 15:30 uur

 

Kampen | zaterdag 16 maart 

geWOON! (Oudestraat 76, Kampen)

10:00 - 17:00 uur

  

Steenwijk | zaterdag 16 maart
Bibliotheek Steenwijk (Meppelerweg 47a, Steenwijk)
10:00 - 13:30 uur

 

Zwolle | zaterdag 16 maart

Huis Assendorp (Assendorperdijk 132, Zwolle)

10:00 - 16:00 uur

 

Emmeloord | zaterdag 16 maart

Lange Nering / Kettingplein Emmeloord 

10:00 - 14:00 uur  

 

Apeldoorn | zaterdag 16 maart

Kantoor PGVZ (Anklaarseweg 95, Apeldoorn)
10:00 - 14:00 uur

                                                    

 


De Meente wordt vernieuwd!

 

Samen met Woningcorporatie Wetland Wonen, woonzorgconcern IJsselheem, de gemeente Zwartewaterland, Stichting Welzijn De Meente en cliëntenraad De Meente heeft PGVZ de plannen ondertekend. Deze plannen hebben als uitgangspunt om De Meente een ontmoetingsplek voor jong en oud te maken. Er wordt gestreefd naar een omgeving waar bewoners en buurtbewoners elkaar ondersteunen en samen activiteiten organiseren. Er komen 30 nieuwe appartementen met een ruime opzet. De Meente wordt een wooncomplex en ontmoetingsplek voor de toekomst! Mooi dat PGVZ en Stichting de Akkerwinde hier deel van uit maken. hashtag

genemuiden hashtagsamenwerking


Samenwerking met 'Huis Assendorp' in Zwolle!

Ook als je ouder wordt, wil je midden in het leven staan. Volop genieten, praten, lachen, bezig zijn. Dat is waar Huis Assendorp voor staat. Een plaats waar oudere én jonge bewoners, buurtbewoners en bezoekers elkaar ontmoeten. Waar altijd bedrijvigheid is, met zorg dichtbij voor mensen die dat nodig hebben.

#pgvz #dezorgdichtbij #samenwerken #huisassendorp


 

Leefstijltraining

Een aantal weken geleden heeft Sylvia Holtslag een leefstijltraining gegeven in Kampen en Zwolle aan medewerkers huishoudelijke ondersteuning. Foto's @Debbie Wolters

Namens Sylvia bedankt voor jullie deelname!


Samenwerking Cerein, gemeente Kampen en PGVZ

‘Vlindertraject’ gemeente Kampen, Cerein & PGVZ - Speeddate 

Op woensdag 4 april is de aftrap van de samenwerking tussen de gemeente Kampen, Cerein & PGVZ met als doel om inwoners van de gemeente Kampen weer te laten participeren op de arbeidsmarkt.

De gemeente organiseert een bijeenkomst (speeddate) waarin mensen uitgenodigd worden om kennis te maken met het opleidingstraject en de bijbehorende baan bij PGVZ.

Doel van de bijeenkomst is om deelnemers inzicht te geven in het opleidingstraject van 3 maanden en ze kennis te laten maken met PGVZ (Thuiszorgorganisatie).

Het vervolg van het ‘Vlindertraject’ vindt plaats in de komende maanden in de vorm van workshops, inspiratiesessies, coaching en begeleiding. Wordt vervolgd…….

 

http://cerein.nl/contact/ 


Week van zorg en welzijn

Week van Zorg & Welzijn

Van maandag 12 tot en met zaterdag 17 maart vindt weer de Week van Zorg & Welzijn plaats. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Dit jaar opent PGVZ op 6 locaties haar deuren! U bent van harte welkom! De KOFFIE STAAT KLAAR!

 

PGVZ Kantoor

Bolwerk 13 Kampen - Zaterdag 17 maart van 10.00 - 16.00 uur

Infomarkt: thuiszorg, ambulante begeleiding, wooninitiatieven en werk & dagbesteding.

 

Wooninitiatief ‘de Bogaard’

De Bogaard 15/17 IJsselmuiden - Zaterdag 17 maart van 13.30 - 16.30 uur

In een ongedwongen sfeer kennismaken met de bewoners en hun manier van leven.

 

geWOON! werk & dagbesteding

Industrieweg 13 Kampen - Dinsdag 13 t/m vrijdag 16 maart

U bent van harte welkom in de nieuwe werkplaats van het geWOON! Service Team. 

 

geWOON! werk & dagbesteding

Oudestraat 76 Kampen - Maandag 12 t/m zaterdag 17 maart (tijdens winkeluren)

De winkel is een werk-leertraject / dagbestedingsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Wooninitiatief ‘Dubbelklik’

Pieter van Bleyswijkstraat 12 Zwolle - Dinsdag 13 maart van 11.00 - 14.00 uur

Aanmelden voor deze open dag kan via Erika Roenhorst - 038 4536933 of via de mail erika.roenhorst@pgvz.nl

 

geWOON! dagbesteding & de Akkerwinde

Lage vlakte 12/14 Genemuiden - Donderdag 15 maart van 10.00 - 16.00 uur

Neem een kijkje in ons wooninitiatief en bij geWOON! dagbesteding. U bent van harte welkom!

 

#WZW2018 #welkom #pgvz #dekoffiestaatklaar

 


Kerstpakketten MEE

Kerstpakketten MEE.

Gemaakt met heel veel liefde en aandacht door de medewerkers van geWOON Kampen.

 

Donderdag 14 december was het dan zover, het uitdelen van de kerstpakketten die de cliënten van geWOON helemaal zelf hebben gemaakt en verpakt.

 

De dag dat wij te horen kregen dat we wel meer dan 300 kerstpakketten mochten maken voor de medewerkers van MEE was een dag vol enthousiasme maar ook ongeloof bij onze cliënten. Vragen als ‘zoveel?’ en ‘Kunnen we dat wel?’ kwamen naar voren.

Maar natuurlijk kunnen wij dat geWOON! Onze begeleiders hadden er het volste vertrouwen in dat we dat samen met onze toppers van cliënten zouden gaan klaarspelen.

En zo zijn we vol goede moed aan een, voor ons, grote klus begonnen.

De vraag was ‘wat gaan we doen en wat komt er allemaal in?’ Het streven was natuurlijk het meeste zelf te gaan maken!

 

De pakketten werden gevormd aan de hand van 3 thema’s, de 3 dagdelen. Zo hebben we een zelfgemaakt dienblad met daarop de crackers, een potje jam en een appelsap gekozen voor een- liefdevol ontbijtje op bed-. Een zelfgemaakt huisje met chocoladerotsjes, een bakje pindamix en een perensap voor

-het rustmomentje voor jezelf- in de middag.

En voor de- avondgezelligheid- hebben we gekozen voor een snijplank met daarop een harde worst en een mosterddille dip en daarbij een vlierenbessensap.

Alle eet- en drinkbare producten zijn van de Zuivelhoeve, waarmee de winkel van geWOON een goede samenwerking heeft. Het inpakken van bijvoorbeeld de nootjes en de pindarotsjes is een onderdeel van de dagbesteding van geWOON.

 

Alle dienbladen, huisjes, snijplanken, kaartenhouders en houten schoolbord hangers worden gezaagd en in elkaar gezet door de ‘dagbesteding serviceteam geWOON Kampen’ en vervolgens wordt het in de ‘dagbesteding van de winkel geWOON Kampen’ afgewerkt en beschilderd.

 

De dienbladen en de huisjes zijn afgewerkt met krijtverf en wax van het merk Amazona, tevens in onze winkel geWOON te verkrijgen.

 

Andere zelfgemaakte producten zijn de kaarten. Een set van zes kaarten ontworpen door onze cliënten en met de hulp van onze begeleiders. Elk kaartje is afzonderlijk met de hand ingekleurd door onze cliënten van de winkel. We zijn ontzettend trots op deze kaarten en we merken dat hier veel vraag naar is dus we gaan geWOON nog even door met het maken van deze kaarten, verkrijgbaar in de winkel van geWOON Kampen.

 

Een andere samenwerking die we zijn aangegaan voor dit project is de samenwerking met kaarsenmakerij de IJsselhoeve in Kampen, onderdeel van stichting Philadelphia. Het was een behoorlijke klus om al deze kaarsen met de hand te maken door de cliënten van de werk/dagbesteding de IJsselhoeve. Bij deze bedankt, jullie hebben mooi werk geleverd!

 

Tekst: Annerieke Rietberg

 

 

Bruggenbouwer Bokaal voor Gosse Noppert

 

Brugnieuws.nl

 

KAMPEN - De Present bokaal ‘Bruggenbouwer van het Jaar’ wordt deze maand doorgegeven aan Gosse Noppert, oprichter van Persoonsgebonden Vraaggerichte Zorg. In de ogen van Present Kampen is hij een bruggenbouwer pur sang: hij heeft sinds 2012 meerdere bruggen gebouwd in de complexe wereld van de zorg.

Het begon allemaal met de dagelijkse praktijkervaring rondom de zorgverlening aan zijn dochter die Cerebrale Parese heeft. Hij ervaarde dat zij als cliënt weinig keuze had in de zorg en dat niet de cliënt, maar de agenda van de verzorger centraal stond. “Ik was daar ontevreden over en vond dat de zorg beter en passender georganiseerd moest kunnen worden”, zegt Gosse. Hij stopte daarvoor zijn eigen werkzaamheden en ging zich volledig richten op het uitzoeken van ‘hoe het anders kan’. Hij zocht (en vond) maatschappelijk betrokken investeerders in Kampen en richtte met hen PGVZ (Persoonsgebonden Vraaggerichte Zorg) op. In het begin leverde PGVZ alleen verzorging en verpleging maar al snel groeide de vraag naar andere takken van zorg.

Wie op de site van PGVZ kijkt, duizelt het van de gebieden waar hij als directeur van PGVZ momenteel antwoorden op geeft aan zorgvragers. En dat in een tijdsbestek van 5 jaar. In 2015 werd Gosse door Prodemos al landelijk voorgedragen als MeesterBurger van Kampen vanwege zijn verdiensten in het leggen van verbindingen tussen bedrijfsleven, bestuur en burgers.

De risico’s die hij, samen met anderen, heeft genomen, hebben geresulteerd in een bijzondere onderneming. Een brug waarover dagelijks 2.800 zorgvragers antwoord op hun zorgvraag ontvangen van 750 medewerkers. Hij heeft de kunst verstaan om met zijn team te verbinden in een oerwoud aan regelingen, en een eenvoudig en passend antwoord te vinden voor op iemand met een zorgvraag.

geWOON! Dagbesteding Klarenbeek

 

Voorsternieuws.nl 

 

woensdag 14 juni 2017

 

KLARENBEEK.- Door de goede medewerking van het WMO loket en de prettige samenwerking met de medewerkers van het MFC is afgelopen donderdag geWOON! Dagbesteding geopend. Na een lekker kopje koffie heeft iedereen zich voorgesteld. Veel herkenning voor iedereen en de verhalen kwamen gelijk op tafel. “O, bin ie doar van” en “wat fijn dat ik je hier weer zie, zo lang geleden”. De tijd vloog voorbij voordat we het beseften was het al ruim lunchtijd. Met z’n allen lekker brood gegeten en na het eten gingen een aantal zorgvragers lekker een dutje doen in de staop stoelen. De energie was er vervolgens weer voor een potje rummikub met koffie en gebak....

 

Het hele artikel lezen? Neem een kijkje op voorsternieuws.nl of klik op de foto.

Avonddriedaagse Kampen met medewerkers en zorgvragers van PGVZ en geWOON!

15 maart Open Dag bij de Akkerwinde en geWOON in Genemuiden!

Deze week is het ‘de week van zorg en welzijn’ en daarom is het op woensdag 15 maart open dag bij woonvoorziening de Akkerwinde en dagbesteding geWOON in de Meente - Genemuiden.

 

De Akkerwinde is ontstaan uit een groep ouders/belangenbehartigers,

die een veilige woonplek zochten voor hun kind/familielid met een

beperking. De zorg in deze woonvoorziening wordt geleverd door PGVZ.

 

Daarnaast is in januari 2016 dagbesteding geWOON opgestart in zorgcentrum de Meente. Activiteiten zijn o.a.: buiten vegen en zwerfvuil weghalen - entrees en trappenhuizen schoonhouden - in de werkplaats

hout bewerken, schilderen en knippen/plakken - in de keuken - de vaat

wassen - in het restaurant werken - kleine klusjes doen.

 

De koffie staat voor u klaar en samen met IJsselheem worden er

overheerlijke poffertjes gebakken. 

 

Op 15 maart zijn er ook verkiezingen en u kunt uw stem uitbrengen in de Meente.

 

 


Carla Dik (Christen Unie) op bezoek bij geWOON!

Zaterdag 11 maart was Carla Dik, tweede kamerlid van de Christen Unie op werkbezoek bij de winkel geWOON.

Carla Dik heeft onder andere duurzaamheid en zorg in haar portefeuille.

 

meer lezen

geWOON!, de meest bijzondere winkel van Kampen

Na maandenlang hard werken is vrijdag 4 november de feestelijke opening van een mooie nieuwe winkel: geWOON!. Een winkel die zowel gewoon als bijzonder tegelijk is. 

meer lezen

PGVZ neemt cliënten en medewerkers over van TSN

Thuiszorgorganisatie PGVZ gaat in Zwolle het werk van TSN overnemen. Naast de zorg voor circa 775 cliënten neemt PGVZ ook de ruim 140 medewerkers van TSN over. Door de overname verandert er voor de mensen die thuiszorg krijgen niets: ze zullen dezelfde zorg krijgen van dezelfde zorgmedewerker. 

meer lezen

Open Dag bij woonvoorziening De Bogaard

In het kader van de Week van Zorg & Welzijn kunt u zaterdag 19 maart eens binnenlopen bij woonvoorziening De Bogaard in IJsselmuiden. Zo kunt u in ongedwongen sfeer eens kennismaken met de bewoners en hun manier van leven.

meer lezen

“Bij PGVZ mogen werknemers meedenken hoe de zorg nog beter kan”

“Ik zocht naar meer uitdaging in mijn werk en een organisatie waarbij de cliënt op nummer 1 staat. Dat vond ik bij PGVZ.” Verpleegkundige Jasmijn Vahl (25) werkt sinds vorig jaar bij de thuiszorgorganisatie PersoonsGebonden Vraaggerichte Zorg (PGVZ). Een organisatie waar een veilige omgeving voor de cliënt voorop staat en waar ze volop mag meedenken over ontwikkelingen binnen de zorg.

meer lezen

PGVZ nodigt senioren uit om samen te bewegen

Zorgorganisatie PGVZ organiseert in samenwerking met Stichting Welzijn beweeglessen voor senioren die fit willen blijven. Een professional begeleidt de deelnemers en houdt daarbij rekening met ieders eigen capaciteiten. De beweeglessen vinden elke maandag van 09.30 – 11.30 plaats in de Socioruimte van de Ommeland aan de Schaepmanlaan. Op maandag 8 februari organiseert PGVZ een open ochtend waarbij mensen gratis mee kunnen doen.

meer lezen

Ambulante zorg bij PGVZ: persoonlijk en klantgericht

Mensen met een beperking of psychiatrische achtergrond zodanig ondersteunen dat ze zelfstandig kunnen wonen. Dat is waar de ambulante begeleiding van thuiszorgorganisatie Persoons Gebonden Vraaggerichte Zorg (PGVZ) voor staat. Bij PGVZ staat de klant centraal en is persoonlijk contact het uitgangspunt. “Het is een dankbare vorm van dienstverlening.”


meer lezen

Vogellanden en PGVZ slaan handen ineen

ZWOLLE - Revalidatiecentrum Vogellanden en thuiszorgorganisatie PGVZ hebben de handen ineen geslagen. Samen gaan zij innovatieve zorg leveren waarbij de cliënt de regie in handen heeft. Patiënten van Vogellanden die op weekendverlof gaan, krijgen bij PGVZ zorg die naadloos aansluit op hun revalidatieplan.


meer lezen

“Dankzij PGVZ kan ik zelfstandig wonen”

KAMPEN - “Als PGVZ er niet was, zou ik nu in een verpleeghuis wonen. Maar dankzij deze organisatie kan ik zelfstandig wonen.” Wanda Rooken (32) verhuisde afgelopen zomer naar Kampen en stapte hier over naar de thuiszorgorganisatie PersoonsGebonden Vraaggerichte Zorg (PGVZ). Met die overstap zijn haar levenskwaliteit en kansen aanzienlijk verbeterd.


meer lezen