De Meente wordt vernieuwd!

 

Samen met Woningcorporatie Wetland Wonen, woonzorgconcern IJsselheem, de gemeente Zwartewaterland, Stichting Welzijn De Meente en cliëntenraad De Meente heeft PGVZ de plannen ondertekend. Deze plannen hebben als uitgangspunt om De Meente een ontmoetingsplek voor jong en oud te maken. Er wordt gestreefd naar een omgeving waar bewoners en buurtbewoners elkaar ondersteunen en samen activiteiten organiseren. Er komen 30 nieuwe appartementen met een ruime opzet. De Meente wordt een wooncomplex en ontmoetingsplek voor de toekomst! Mooi dat PGVZ en Stichting de Akkerwinde hier deel van uit maken. hashtag

genemuiden hashtagsamenwerking


Samenwerking met 'Huis Assendorp' in Zwolle!

Ook als je ouder wordt, wil je midden in het leven staan. Volop genieten, praten, lachen, bezig zijn. Dat is waar Huis Assendorp voor staat. Een plaats waar oudere én jonge bewoners, buurtbewoners en bezoekers elkaar ontmoeten. Waar altijd bedrijvigheid is, met zorg dichtbij voor mensen die dat nodig hebben.

#pgvz #dezorgdichtbij #samenwerken #huisassendorp


 

Leefstijltraining

Een aantal weken geleden heeft Sylvia Holtslag een leefstijltraining gegeven in Kampen en Zwolle aan medewerkers huishoudelijke ondersteuning. Foto's @Debbie Wolters

Namens Sylvia bedankt voor jullie deelname!


Samenwerking Cerein, gemeente Kampen en PGVZ

‘Vlindertraject’ gemeente Kampen, Cerein & PGVZ - Speeddate 

Op woensdag 4 april is de aftrap van de samenwerking tussen de gemeente Kampen, Cerein & PGVZ met als doel om inwoners van de gemeente Kampen weer te laten participeren op de arbeidsmarkt.

De gemeente organiseert een bijeenkomst (speeddate) waarin mensen uitgenodigd worden om kennis te maken met het opleidingstraject en de bijbehorende baan bij PGVZ.

Doel van de bijeenkomst is om deelnemers inzicht te geven in het opleidingstraject van 3 maanden en ze kennis te laten maken met PGVZ (Thuiszorgorganisatie).

Het vervolg van het ‘Vlindertraject’ vindt plaats in de komende maanden in de vorm van workshops, inspiratiesessies, coaching en begeleiding. Wordt vervolgd…….

 

http://cerein.nl/contact/ 


Week van zorg en welzijn

Week van Zorg & Welzijn

Van maandag 12 tot en met zaterdag 17 maart vindt weer de Week van Zorg & Welzijn plaats. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Dit jaar opent PGVZ op 6 locaties haar deuren! U bent van harte welkom! De KOFFIE STAAT KLAAR!

 

PGVZ Kantoor

Bolwerk 13 Kampen - Zaterdag 17 maart van 10.00 - 16.00 uur

Infomarkt: thuiszorg, ambulante begeleiding, wooninitiatieven en werk & dagbesteding.

 

Wooninitiatief ‘de Bogaard’

De Bogaard 15/17 IJsselmuiden - Zaterdag 17 maart van 13.30 - 16.30 uur

In een ongedwongen sfeer kennismaken met de bewoners en hun manier van leven.

 

geWOON! werk & dagbesteding

Industrieweg 13 Kampen - Dinsdag 13 t/m vrijdag 16 maart

U bent van harte welkom in de nieuwe werkplaats van het geWOON! Service Team. 

 

geWOON! werk & dagbesteding

Oudestraat 76 Kampen - Maandag 12 t/m zaterdag 17 maart (tijdens winkeluren)

De winkel is een werk-leertraject / dagbestedingsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Wooninitiatief ‘Dubbelklik’

Pieter van Bleyswijkstraat 12 Zwolle - Dinsdag 13 maart van 11.00 - 14.00 uur

Aanmelden voor deze open dag kan via Erika Roenhorst - 038 4536933 of via de mail erika.roenhorst@pgvz.nl

 

geWOON! dagbesteding & de Akkerwinde

Lage vlakte 12/14 Genemuiden - Donderdag 15 maart van 10.00 - 16.00 uur

Neem een kijkje in ons wooninitiatief en bij geWOON! dagbesteding. U bent van harte welkom!

 

#WZW2018 #welkom #pgvz #dekoffiestaatklaar

 


Kerstpakketten MEE

Kerstpakketten MEE.

Gemaakt met heel veel liefde en aandacht door de medewerkers van geWOON Kampen.

 

Donderdag 14 december was het dan zover, het uitdelen van de kerstpakketten die de cliënten van geWOON helemaal zelf hebben gemaakt en verpakt.

 

De dag dat wij te horen kregen dat we wel meer dan 300 kerstpakketten mochten maken voor de medewerkers van MEE was een dag vol enthousiasme maar ook ongeloof bij onze cliënten. Vragen als ‘zoveel?’ en ‘Kunnen we dat wel?’ kwamen naar voren.

Maar natuurlijk kunnen wij dat geWOON! Onze begeleiders hadden er het volste vertrouwen in dat we dat samen met onze toppers van cliënten zouden gaan klaarspelen.

En zo zijn we vol goede moed aan een, voor ons, grote klus begonnen.

De vraag was ‘wat gaan we doen en wat komt er allemaal in?’ Het streven was natuurlijk het meeste zelf te gaan maken!

 

De pakketten werden gevormd aan de hand van 3 thema’s, de 3 dagdelen. Zo hebben we een zelfgemaakt dienblad met daarop de crackers, een potje jam en een appelsap gekozen voor een- liefdevol ontbijtje op bed-. Een zelfgemaakt huisje met chocoladerotsjes, een bakje pindamix en een perensap voor

-het rustmomentje voor jezelf- in de middag.

En voor de- avondgezelligheid- hebben we gekozen voor een snijplank met daarop een harde worst en een mosterddille dip en daarbij een vlierenbessensap.

Alle eet- en drinkbare producten zijn van de Zuivelhoeve, waarmee de winkel van geWOON een goede samenwerking heeft. Het inpakken van bijvoorbeeld de nootjes en de pindarotsjes is een onderdeel van de dagbesteding van geWOON.

 

Alle dienbladen, huisjes, snijplanken, kaartenhouders en houten schoolbord hangers worden gezaagd en in elkaar gezet door de ‘dagbesteding serviceteam geWOON Kampen’ en vervolgens wordt het in de ‘dagbesteding van de winkel geWOON Kampen’ afgewerkt en beschilderd.

 

De dienbladen en de huisjes zijn afgewerkt met krijtverf en wax van het merk Amazona, tevens in onze winkel geWOON te verkrijgen.

 

Andere zelfgemaakte producten zijn de kaarten. Een set van zes kaarten ontworpen door onze cliënten en met de hulp van onze begeleiders. Elk kaartje is afzonderlijk met de hand ingekleurd door onze cliënten van de winkel. We zijn ontzettend trots op deze kaarten en we merken dat hier veel vraag naar is dus we gaan geWOON nog even door met het maken van deze kaarten, verkrijgbaar in de winkel van geWOON Kampen.

 

Een andere samenwerking die we zijn aangegaan voor dit project is de samenwerking met kaarsenmakerij de IJsselhoeve in Kampen, onderdeel van stichting Philadelphia. Het was een behoorlijke klus om al deze kaarsen met de hand te maken door de cliënten van de werk/dagbesteding de IJsselhoeve. Bij deze bedankt, jullie hebben mooi werk geleverd!

 

Tekst: Annerieke Rietberg

 

 

Bruggenbouwer Bokaal voor Gosse Noppert

 

Brugnieuws.nl

 

KAMPEN - De Present bokaal ‘Bruggenbouwer van het Jaar’ wordt deze maand doorgegeven aan Gosse Noppert, oprichter van Persoonsgebonden Vraaggerichte Zorg. In de ogen van Present Kampen is hij een bruggenbouwer pur sang: hij heeft sinds 2012 meerdere bruggen gebouwd in de complexe wereld van de zorg.

Het begon allemaal met de dagelijkse praktijkervaring rondom de zorgverlening aan zijn dochter die Cerebrale Parese heeft. Hij ervaarde dat zij als cliënt weinig keuze had in de zorg en dat niet de cliënt, maar de agenda van de verzorger centraal stond. “Ik was daar ontevreden over en vond dat de zorg beter en passender georganiseerd moest kunnen worden”, zegt Gosse. Hij stopte daarvoor zijn eigen werkzaamheden en ging zich volledig richten op het uitzoeken van ‘hoe het anders kan’. Hij zocht (en vond) maatschappelijk betrokken investeerders in Kampen en richtte met hen PGVZ (Persoonsgebonden Vraaggerichte Zorg) op. In het begin leverde PGVZ alleen verzorging en verpleging maar al snel groeide de vraag naar andere takken van zorg.

Wie op de site van PGVZ kijkt, duizelt het van de gebieden waar hij als directeur van PGVZ momenteel antwoorden op geeft aan zorgvragers. En dat in een tijdsbestek van 5 jaar. In 2015 werd Gosse door Prodemos al landelijk voorgedragen als MeesterBurger van Kampen vanwege zijn verdiensten in het leggen van verbindingen tussen bedrijfsleven, bestuur en burgers.

De risico’s die hij, samen met anderen, heeft genomen, hebben geresulteerd in een bijzondere onderneming. Een brug waarover dagelijks 2.800 zorgvragers antwoord op hun zorgvraag ontvangen van 750 medewerkers. Hij heeft de kunst verstaan om met zijn team te verbinden in een oerwoud aan regelingen, en een eenvoudig en passend antwoord te vinden voor op iemand met een zorgvraag.

geWOON! Dagbesteding Klarenbeek

 

Voorsternieuws.nl 

 

woensdag 14 juni 2017

 

KLARENBEEK.- Door de goede medewerking van het WMO loket en de prettige samenwerking met de medewerkers van het MFC is afgelopen donderdag geWOON! Dagbesteding geopend. Na een lekker kopje koffie heeft iedereen zich voorgesteld. Veel herkenning voor iedereen en de verhalen kwamen gelijk op tafel. “O, bin ie doar van” en “wat fijn dat ik je hier weer zie, zo lang geleden”. De tijd vloog voorbij voordat we het beseften was het al ruim lunchtijd. Met z’n allen lekker brood gegeten en na het eten gingen een aantal zorgvragers lekker een dutje doen in de staop stoelen. De energie was er vervolgens weer voor een potje rummikub met koffie en gebak....

 

Het hele artikel lezen? Neem een kijkje op voorsternieuws.nl of klik op de foto.

Avonddriedaagse Kampen met medewerkers en zorgvragers van PGVZ en geWOON!

15 maart Open Dag bij de Akkerwinde en geWOON in Genemuiden!

Deze week is het ‘de week van zorg en welzijn’ en daarom is het op woensdag 15 maart open dag bij woonvoorziening de Akkerwinde en dagbesteding geWOON in de Meente - Genemuiden.

 

De Akkerwinde is ontstaan uit een groep ouders/belangenbehartigers,

die een veilige woonplek zochten voor hun kind/familielid met een

beperking. De zorg in deze woonvoorziening wordt geleverd door PGVZ.

 

Daarnaast is in januari 2016 dagbesteding geWOON opgestart in zorgcentrum de Meente. Activiteiten zijn o.a.: buiten vegen en zwerfvuil weghalen - entrees en trappenhuizen schoonhouden - in de werkplaats

hout bewerken, schilderen en knippen/plakken - in de keuken - de vaat

wassen - in het restaurant werken - kleine klusjes doen.

 

De koffie staat voor u klaar en samen met IJsselheem worden er

overheerlijke poffertjes gebakken. 

 

Op 15 maart zijn er ook verkiezingen en u kunt uw stem uitbrengen in de Meente.

 

 


Carla Dik (Christen Unie) op bezoek bij geWOON!

Zaterdag 11 maart was Carla Dik, tweede kamerlid van de Christen Unie op werkbezoek bij de winkel geWOON.

Carla Dik heeft onder andere duurzaamheid en zorg in haar portefeuille.

 

meer lezen

geWOON!, de meest bijzondere winkel van Kampen

Na maandenlang hard werken is vrijdag 4 november de feestelijke opening van een mooie nieuwe winkel: geWOON!. Een winkel die zowel gewoon als bijzonder tegelijk is. 

meer lezen

PGVZ neemt cliënten en medewerkers over van TSN

Thuiszorgorganisatie PGVZ gaat in Zwolle het werk van TSN overnemen. Naast de zorg voor circa 775 cliënten neemt PGVZ ook de ruim 140 medewerkers van TSN over. Door de overname verandert er voor de mensen die thuiszorg krijgen niets: ze zullen dezelfde zorg krijgen van dezelfde zorgmedewerker. 

meer lezen

Open Dag bij woonvoorziening De Bogaard

In het kader van de Week van Zorg & Welzijn kunt u zaterdag 19 maart eens binnenlopen bij woonvoorziening De Bogaard in IJsselmuiden. Zo kunt u in ongedwongen sfeer eens kennismaken met de bewoners en hun manier van leven.

meer lezen

“Bij PGVZ mogen werknemers meedenken hoe de zorg nog beter kan”

“Ik zocht naar meer uitdaging in mijn werk en een organisatie waarbij de cliënt op nummer 1 staat. Dat vond ik bij PGVZ.” Verpleegkundige Jasmijn Vahl (25) werkt sinds vorig jaar bij de thuiszorgorganisatie PersoonsGebonden Vraaggerichte Zorg (PGVZ). Een organisatie waar een veilige omgeving voor de cliënt voorop staat en waar ze volop mag meedenken over ontwikkelingen binnen de zorg.

meer lezen

PGVZ nodigt senioren uit om samen te bewegen

Zorgorganisatie PGVZ organiseert in samenwerking met Stichting Welzijn beweeglessen voor senioren die fit willen blijven. Een professional begeleidt de deelnemers en houdt daarbij rekening met ieders eigen capaciteiten. De beweeglessen vinden elke maandag van 09.30 – 11.30 plaats in de Socioruimte van de Ommeland aan de Schaepmanlaan. Op maandag 8 februari organiseert PGVZ een open ochtend waarbij mensen gratis mee kunnen doen.

meer lezen

Ambulante zorg bij PGVZ: persoonlijk en klantgericht

Mensen met een beperking of psychiatrische achtergrond zodanig ondersteunen dat ze zelfstandig kunnen wonen. Dat is waar de ambulante begeleiding van thuiszorgorganisatie Persoons Gebonden Vraaggerichte Zorg (PGVZ) voor staat. Bij PGVZ staat de klant centraal en is persoonlijk contact het uitgangspunt. “Het is een dankbare vorm van dienstverlening.”


meer lezen

Vogellanden en PGVZ slaan handen ineen

ZWOLLE - Revalidatiecentrum Vogellanden en thuiszorgorganisatie PGVZ hebben de handen ineen geslagen. Samen gaan zij innovatieve zorg leveren waarbij de cliënt de regie in handen heeft. Patiënten van Vogellanden die op weekendverlof gaan, krijgen bij PGVZ zorg die naadloos aansluit op hun revalidatieplan.


meer lezen

“Dankzij PGVZ kan ik zelfstandig wonen”

KAMPEN - “Als PGVZ er niet was, zou ik nu in een verpleeghuis wonen. Maar dankzij deze organisatie kan ik zelfstandig wonen.” Wanda Rooken (32) verhuisde afgelopen zomer naar Kampen en stapte hier over naar de thuiszorgorganisatie PersoonsGebonden Vraaggerichte Zorg (PGVZ). Met die overstap zijn haar levenskwaliteit en kansen aanzienlijk verbeterd.


meer lezen

PGVZ kiest Puur voor zorg van Ecare

ENSCHEDE - PGVZ is een zorgorganisatie die zorg- en dienstverlening biedt, waarbij de zorgbehoefte van de cliënt centraal staat. PGVZ levert kwalitatief hoogwaardige en passende persoonlijke zorg. Dagelijks verzorgen de ruim 60 professionals meer dan 200 cliënten. Doordat de kwaliteit van zorg bij PGVZ goed is en de cliënt de benodigde aandacht krijgt is de organisatie sinds de start, 3 jaar geleden sterk gegroeid. Door die groei is de vraag naar slimme ICT die de organisatie in staat stelt verder door te groeien zonder enorm in overhead te moeten groeien, toegenomen.


meer lezen
Logo PGVZ

Bolwerk 13

8261EE Kampen

Telefoon

038 3331794

E-mail

info@pgvz.nl

 

Laat ons weten wat wij voor u kunnen doen!

IO-interne klachtenregeling

V2016-D

IO-Privacy regelement

V1

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring