In de pers

Advertorial in 'de Stentor'

 

Laura en Adriane hebben jouw hulp nodig! Laura is wijkverpleegkundige en Adriane is Verzorgende IG. Ze werken allebei bij zorgorganisatie PGVZ. Door de groei in de regio Apeldoorn zoeken zij versterking voor hun team. 

 

Adriane heeft jarenlang bij een verpleegtehuis gewerkt. Dat heeft ze met veel plezier gedaan, maar ze was op zoek naar een nieuwe uitdaging. 

 

Laura heeft net haar HBO-studie Verpleegkunde afgerond. “Wat ik zo leuk vind aan de thuiszorg is het persoonlijke aspect. Je komt langdurig bij iemand en je bouwt echt een band op. Achter elke voordeur is er een ander verhaal. Dat maakt het zo afwisselend en uitdagend. Je weet nooit wat je achter de deur aantreft.” Adriane vult aan dat je echt een aanspreekpunt bent voor de zorgvragers. “Soms ben jij de enige persoon die zij zien in hun week.” 

Ze kwam bij PGVZ terecht. “Werken in de thuiszorg vind ik veel leuker. Het sociale aspect is zo sterk aanwezig. Je hebt meer tijd voor persoonlijke aandacht. Wat me zo aansprak bij PGVZ? Het is kleinschalig en er hing gelijk een fijne sfeer. Doordat het een jong bedrijf is, zijn er veel mogelijkheden om te groeien en er samen wat van te maken. Ik heb een ochtend meegelopen en was gelijk enthousiast!” Laura is het met Adriane eens. “Een zorgvrager kon dit mooi verwoorden. Ze zei: Jij brengt de wereld een beetje bij mij naar binnen. Dat vond ik zo mooi! Daar doe je het toch voor.” 

“Ik had nog nooit in de thuiszorg gewerkt, maar iets wat ik niet verwachtte is dat je zoveel verschillende mensen verzorgt. Niet alleen maar oudere mensen, juist ook jongere mensen die gewoon thuis wonen en gezinnen met kinderen.”, aldus Adriane. Volgens haar is de werkdruk ook goed te doen. Zeker vergeleken met een verpleegtehuis. 

Wijkverpleegkundige Laura is erg blij met het team. “Bij PGVZ word je ondersteund en niet zomaar in het diepe gegooid. Ze nemen echt de tijd om je in te werken en wegwijs  te maken binnen de organisatie.  Daarbij staan de zorgvragers centraal. Dat is de visie van PGVZ. De wensen en behoeften van de zorgvrager zijn het belangrijkste. Er is een warme, fijne sfeer. Dit merk je ook binnen het team. Iedereen is erg betrokkenen en staat voor elkaar klaar. Mijn collega’s en ik hebben echt wat voor elkaar over en dat is erg fijn. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder! Door de groei in Apeldoorn, zijn we op zoek naar nieuwe collega’s om ons team te versterken. Wij zoeken jou!” 

 

Ben jij verpleegkundige of verzorgende IG en vind jij zorg met tijd en aandacht voor de zorgvrager ook belangrijk? Dan is werken bij PGVZ misschien wat voor jou! Bekijk onze vacatures op www.pgvz.nl.


PGVZ biedt ook thuiszorg in de polder

Emmeloord - PGVZ biedt hulp in de huishouding in Emmeloord en merkt dat er vraag is naar thuiszorg. Dus wordt dit onderdeel opgestart vanuit de locatie aan de Koningin Julianastraat. 'Wij bieden persoonlijke, betrokken en liefdevolle zorg', legt wijkverpleegkundige Tineke van Zanten uit.

 

Dat doet PGVZ vanuit de vestigingen in Kampen, Emmeloord, Steenwijk, Apeldoorn en Zwolle. Het gaat om thuiszorg, geWOON! werk en dagbesteding, wooninitiatieven en ambulante begeleiding. 'PGVZ biedt een totaalpakket aan zorg en daarbij staat voorop dat de medewerkers tijd hebben voor onze zorgvragers', legt Eline Noppert van marketing & communicatie uit. 'Wat wil de zorgvrager en kunnen we dat mogelijk maken?'

 

Persoonsgebonden en vraaggerichte zorg, dat is waar PGVZ voor staat. Medewerkers kijken samen met de zorgvragers naar welke zorg wanneer nodig is. 'We zullen bijvoorbeeld ook nooit zomaar iemand op een bepaald tijdstip inplannen...

Klik hier voor het hele artikel in De Noordoostpolder


Wijkcentrum 't Middelpunt is vanaf 1 maart 2019 geWOON! Middelpunt. RIBWGO draagt het stokje na zorgvuldige afwegingen over aan PGVZ. De Kamperse zorgaanbieder PGVZ gaat samen met de Gemeente Kampen de dagbesteding in dit wijkcentrum op zich nemen. Het gaat een ontmoetingsplek worden voor jong en oud in de buurt!

 

Middelpunt

In wijkcentrum geWOON! Middelpunt aan de Lamoraal van Egmondstraat volgen 28 mensen dagbesteding. Dit doen zij door zich bezig te houden met keramiek, breien en haken, tekenen en schilderen. Ook is er een naai-atelier waar kussens, tassen en andere dingen gemaakt worden. Alle spullen worden vervolgens verkocht in de winkel en de webshop van geWOON! en in geWOON! Middelpunt zelf.

 

Bekijk het hele artikel in De Brug

Bekijk het artikel in De Stentor

Bekijk het artikel in het AD

Bekijk het artikel op Kampen Online


Open dag geWOON! heel gezellig

Dinsdag 12 maart was het open dag bij De Akkerwinde, geWOON! en PGVZ in De Meente. Van 10:00 uur tot 14:00 uur kon iedereen daar een kijkje nemen en informatie inwinnen.

 

De 5 bewoners die er vandaag waren, hadden zich er goed op voorbereid en voorzagen belangstellenden van koffie en eigen gebakken koekjes en cake. Wel waren ze zo eerlijk en zeiden "de cake is gebakken door Anje, maar die is ziek." en ja de koekjes hadden ze echt zelf gebakken en leuk verpakt. 

 

De koffie en koekjes werden uitgedeeld, in de keuken werd hard gewerkt en het vuilnis werd verzameld. Tussendoor ook nog mee doen aan het sportprogramma om even later mee te helpen in de tuin. Want ook daar moest nog zorgvuldig gesnoeid worden tussen de buien door. Na het harde werken was er toch even een uurtje voor ontspanning en daar genoten ze van.

 

Klik hier voor het hele artikel op Genemuiden Actueel

Klik hier voor het hele artikel op Breman.net


Supermarkt Coop, de Kamper bedrijven Linc ICT, PGVZ, Uitgekookt en de stichting Kamper Kracht Fonds trakteren mensen die bij de voedselbank komen op een gourmetschotel. De schotel met heerlijke producten vult de magen en brengt de harten in de kerststemming.

 

Het idee voor dit kerstgebaar is bedacht door eigenaar Gosse Noppert van PGVZ (zorg en begeleiding zoals u het wenst). “Vorig jaar hadden we ook een actie. Deze keer heb ik een aantal bedrijven benaderd en samen steunen we dit doel.” Naast de eerder genoemde bedrijven doet ook BrugMedia mee door de publiciteit voor haar rekening te nemen.

 

Noppert vindt het mooi om te zien hoe de bedrijven samen de handen ineen hebben geslagen. “De Kamper bedrijven laten zich hiermee van hun goede kant zien. Ze zijn niet alleen maar bezig met geld verdienen maar hebben oog voor hun omgeving.”

 

Klik hier voor het hele artikel in De Brug.Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een échte baan bieden. Het kan met beschut werk. Maar gemeenten worstelen met deze verplichting.

 

Planken vastboren. Latje eronder vast nieten. En op de grote stapel. Als een geoliede machine zet Bert Koch een houten kistje in elkaar. Hij gunt zichzelf amper tijd om te praten. Hij houdt het tempo hoog in de werkplaats van zorgorganisatie PGVZ in Kampen, want dagelijks maakt hij 30 á 40 kisten. In totaal worden er 950 - gevuld - weggegeven als kerstpakket.

 

Het zijn werkzaamheden die Koch al een paar jaar doet, ook in het klussenteam. Eerst als dagbesteding, nu 'beschut’. Het verschil? Een écht arbeidscontract, meer verantwoordelijkheden en hij krijgt - psychologisch niet geheel onbelangrijk - het loon op zijn eigen bankrekening gestort. 

 

Klik hier voor het hele artikel in de Stentor.PGVZ bouwt in het Kamper Stationskwartier een gebouw met 27 zorgappartementen. Op de begane grond komt dagbesteding. Een fietsenmaker, als het aan Gosse Noppert ligt. Hij is directeur van de zorgorganisatie.

 

,,Banden plakken, kapotte onderdelen. Er is contact met een lokale fietsenmaker. Ik wil niet gaan concurreren", zegt Noppert. ,,Misschien kunnen we ook de fietsenstalling bewaken. En de nieuwe supermarkt is om de hoek. Voldoende mogelijkheden voor dagbesteding." Het complex wordt gebouwd pal naast station Kampen Zuid. De dichtstbijzijnde fietsenmaker is kilometers verderop. 

Extra

Noppert verwacht dat eind volgend jaar de eerste bewoners in hun appartement kunnen. PGVZ wilde een complet met 16 appartementen bouwen. Al snel oversteeg de vraag het aanbod. Daarom is besloten om elf extra appartementen aan het plan toe te voegen. ,,Er is veel belangstelling. Op dit moment is er een wachtlijst", weet Noppert.

 

Klik hier voor het hele artikel in de Stentor

@deStentor

 


Convenant samenwerking dagbesteding

Aanbieders dagbesteding Wmo, welzijnsorganisaties en gemeente Zwartewaterland ondertekenen convenant samenwerking dagbesteding

 

Behoefte cliënt centraal in convenant samenwerking dagbesteding

 

Frion, IJsselheem, In Balans, JP van de Bentstichting, PGVZ, Philadelphia, Welzijn Ouderen Zwartewaterland, Zorgboerderij De Rietstulp, Zorgboerderij Lenteheuvel en de gemeente Zwartewaterland gaan samenwerken op het gebied van dagbesteding met als uitgangspunt de behoefte van de cliënt. Versterking van de samenwerking en vernieuwing is nodig voor een toekomstbestendig bestel. Recent ondertekenden de partijen hiertoe een convenant. 

 

In het convenant komt niet alleen de samenwerking tussen zorgpartijen aan bod. Ook wordt gekeken naar een mogelijke integratie met het welzijnswerk. Ook de samenwerking tussen welzijn en dagbesteding heeft een plek in het convenant. Daarnaast hebben de partijen afgesproken om in 2018 de mogelijkheden voor een gezamenlijk vervoerssysteem te onderzoeken.

 

In het convenant staat de mens centraal

Wethouder Knol is blij met deze stap: “Het convenant moet je zien als een  beginpunt. Samenwerking tussen de zorgpartijen is van belang. Samen kunnen we verder werken aan de transformatie en ontschotting tussen verschillende domeinen en wetten. Met natuurlijk als uitgangspunt het centraal stellen van de mens, en daarmee ook de behoefte.”

 

Over een jaar concrete resultaten

Wethouder Knol blikt met het convenant met name vooruit: “We hebben afgesproken stappen te gaan zetten. Partijen leveren een inspanningsverplichting. Over een jaar willen we concrete resultaten terug kunnen zien.”

 

Persbericht @gemeente Zwartewaterland

 


Gerrit Jan Veldhoen, Willem Rietberg en Gosse Noppert

KAMPEN - Op maandag 16 april is een bijzonder traject gestart om mensen uit de gemeente Kampen weer te laten participeren op de arbeidsmarkt, ‘het Vlinder Project’. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Kampen, Cerein en PGVZ.

 

Na de speeddate-ochtend op 4 april zijn 7 mensen geselecteerd om mee te doen met het Vlinder Project. De werkzoekende worden d.m.v. 15 workshops en 3 coachingsmomenten opgeleid met als doel ze te laten groeien naar betaald werk. Tijdens de workshops worden diverse onderwerpen behandeld zoals; communicatie, weerbaarheid, omgaan met agressie en samenwerking met mantelzorg. Per persoon worden ook nog 2 coaching gesprekken ingepland. Voor de coaching gaat Cerein uit van de motivatie driehoek (duidelijkheid - bekwaamheid - motivatie).

Aan het einde van het traject kunnen de deelnemers aan de slag bij PGVZ als medewerker huishoudelijke ondersteuning. Bij de feestelijke opening van het Vlinder Project waren aanwezig; Gerrit Jan Veldhoen (wethouder gemeente Kampen), Willem Rietberg (Cerein) en Gosse Noppert (PGVZ).


CoopCompact Kampen-Zuid en PGVZ

CoopCompact Kampen-Zuid & PGVZ Thuiszorg doneren aan de Voedselbank

 www.brugnieuws.nl

 

CoopCompact Kampen-Zuid en PGVZ Thuiszorg hebben 185 rollades gedoneerd voor in het kerstpakket van de bezoekers van de Voedselbank. Dinsdag 19 december hebben Tim Veldhuis en Gosse Noppert de rollades overhandigd aan Joop Hartman van de Voedselbank. Met het voedsel dat gedoneerd wordt, helpt de Voedselbank Kampen momenteel 185 huishoudens die in armoede leven.

De Voedselbank Kampen e.o. wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede en wil verspilling van voedsel tegengaan. Zij doet dat door kwalitatief goede voedingswaren in te zamelen en vervolgens op gezette tijden voedselpakketten uit te delen aan huishoudens en alleenstaanden die in grote armoede leven. Ook stelt de Voedselbank zich ten doel een bijdrage te leveren aan een verdere bewustwording binnen de Kamper samenleving met betrekking tot armoede en armoedebestrijding. 
Gosse Noppert: “Dit jaar heeft PGVZ ervoor gekozen om i.p.v. een kerstattentie te geven aan zorgvragers en een uitgebreide kerstborrel voor medewerkers te organiseren, een donatie te doen aan de Voedselbank. Eigenlijk zou er helemaal geen voedselbank nodig moeten zijn, maar goed dat ze er toch zijn. We hopen dat er in de toekomst meer ondernemers zijn die de voedselbank willen ondersteunen.”

De Voedselbank is gevestigd in IJsselmuiden (locatie basisschool de Zandberg - ingang Erfgenamestraat tegenover nr. 64). Meer informatie over de voedselbank: www.voedselbankkampen.nl of neem contact op met Wim Fijn – coordinatie@voedselbankkampen.nl.


Najaarssymposium stichting Mijn Eigen Thuis

 Najaarssymposium stichting Mijn Eigen Thuis goed bezocht!
 

www.mijneigenthuis.eu 

 

Ongeveer 120 bezoekers hebben afgelopen zaterdag het najaarssymposium van Stichting Mijn Eigen Thuis bezocht. Het symposium stond dit jaar in het teken van reeds bestaande ouderinitiatieven en hoe die ervoor kunnen zorgen voor continuïteit. 

Er waren inspirerende sprekers die met prachtige praktijkvoorbeelden konden vertellen over het toekomstbestendig maken van ouderinitiatieven. Alle presentaties werden vakkundig aan elkaar gekoppeld door dagvoorzitter Ineke Smidt. De presentaties zijn te downloaden door naar de website van 'Mijn eigen thuis' te gaan.


geWOON werk en dagbesteding


Albert Hein in 'de Meente'


www.genemuidenactueel.nl 

 

In de Meente gaat een super (markt) verandering plaatsvinden. Albert Heijn neemt daar zijn intrek en dat betekent: dezelfde artikelen en dezelfde prijzen als de ‘grote Albert Heijn’ van Bart Knap. Zelfs de openingstijden zijn bijna hetzelfde en dat betekent zes dagen per week open van 9.00 uur tot 21.00 uur! (Albert Heijn Bart Knap is van08.00 u tot 21.00 u geopend !)

Zoals voorheen gaat de winkel draaien op vrijwilligers met medewerking van de cliënten van ‘GEWOON’ (PGVZ). Nu de openingstijden fors zijn uitgebreid, zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom om het bestaande team te versterken (aanmelden kan via de receptie van de Meente). Lees meer op www.genemuidenactueel.nl 


Bruggenbouwer Bokaal

Bruggenbouwer Bokaal naar Gosse Noppert

Brugnieuws.nl

KAMPEN - De Present bokaal ‘Bruggenbouwer van het Jaar’ wordt deze maand doorgegeven aan Gosse Noppert, oprichter van Persoonsgebonden Vraaggerichte Zorg. In de ogen van Present Kampen is hij een bruggenbouwer pur sang: hij heeft sinds 2012 meerdere bruggen gebouwd in de complexe wereld van de zorg.

Het begon allemaal met de dagelijkse praktijkervaring rondom de zorgverlening aan zijn dochter die Cerebrale Parese heeft. Hij ervaarde dat zij als cliënt weinig keuze had in de zorg en dat niet de cliënt, maar de agenda van de verzorger centraal stond. “Ik was daar ontevreden over en vond dat de zorg beter en passender georganiseerd moest kunnen worden”, zegt Gosse. Hij stopte daarvoor zijn eigen werkzaamheden en ging zich volledig richten op het uitzoeken van ‘hoe het anders kan’. Hij zocht (en vond) maatschappelijk betrokken investeerders in Kampen en richtte met hen PGVZ (Persoonsgebonden Vraaggerichte Zorg) op. In het begin leverde PGVZ alleen verzorging en verpleging maar al snel groeide de vraag naar andere takken van zorg.

Wie op de site van PGVZ kijkt, duizelt het van de gebieden waar hij als directeur van PGVZ momenteel antwoorden op geeft aan zorgvragers. En dat in een tijdsbestek van 5 jaar. In 2015 werd Gosse door Prodemos al landelijk voorgedragen als MeesterBurger van Kampen vanwege zijn verdiensten in het leggen van verbindingen tussen bedrijfsleven, bestuur en burgers.

De risico’s die hij, samen met anderen, heeft genomen, hebben geresulteerd in een bijzondere onderneming. Een brug waarover dagelijks 2.800 zorgvragers antwoord op hun zorgvraag ontvangen van 750 medewerkers. Hij heeft de kunst verstaan om met zijn team te verbinden in een oerwoud aan regelingen, en een eenvoudig en passend antwoord te vinden voor op iemand met een zorgvraag.


geWOON! dagbesteding Klarenbeek

Voorsternieuws.nl 

 

woensdag 14 juni 2017

 

KLARENBEEK.- Door de goede medewerking van het WMO loket en de prettige samenwerking met de medewerkers van het MFC is afgelopen donderdag geWOON! Dagbesteding geopend. Na een lekker kopje koffie heeft iedereen zich voorgesteld. Veel herkenning voor iedereen en de verhalen kwamen gelijk op tafel. “O, bin ie doar van” en “wat fijn dat ik je hier weer zie, zo lang geleden”. De tijd vloog voorbij voordat we het beseften was het al ruim lunchtijd. Met z’n allen lekker brood gegeten en na het eten gingen een aantal zorgvragers lekker een dutje doen in de staop stoelen. De energie was er vervolgens weer voor een potje rummikub met koffie en gebak....

 

Het hele artikel lezen? Neem een kijkje op voorsternieuws.nl of klik op de foto.RTV IJsselmond

Vrijdag 5 november 2016


Nieuwsbericht van RTV IJsselmond over de opening van de door PGVZ geïnitieerde winkel geWOON! Gosse Noppert van PGVZ vertelt over de achtergrond en de doelstellingen van deze buitengewone winkel.RTL4: Woontips

Zaterdag 19 maart 2016, 15.55u


Presentatrice Iris Rulkens van het programma 'Woontips' kwam op bezoek bij onze woonlocatie in Genemuiden en maakte een leuk verslag. Naast een interview met Gosse noppert, die tekst en uitleg geeft over de opzet, geeft de reportage een mooi beeld van hoe het is om in deze woonvoorziening van PGVZ te wonen.Website RTV Oost

RTV Oost: Zorgorganisatie PGVZ uit Kampen neemt huishoudelijk werk TSN en Vérian over

Donderdag 17 maart 2016screenshot Website De Stentor

De Stentor: PGVZ neemt rol van TSN in Zwolle over

Dinsdag 15 maart 2016