In de pers


Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een échte baan bieden. Het kan met beschut werk. Maar gemeenten worstelen met deze verplichting.

 

Planken vastboren. Latje eronder vast nieten. En op de grote stapel. Als een geoliede machine zet Bert Koch een houten kistje in elkaar. Hij gunt zichzelf amper tijd om te praten. Hij houdt het tempo hoog in de werkplaats van zorgorganisatie PGVZ in Kampen, want dagelijks maakt hij 30 á 40 kisten. In totaal worden er 950 - gevuld - weggegeven als kerstpakket.

 

Het zijn werkzaamheden die Koch al een paar jaar doet, ook in het klussenteam. Eerst als dagbesteding, nu 'beschut’. Het verschil? Een écht arbeidscontract, meer verantwoordelijkheden en hij krijgt - psychologisch niet geheel onbelangrijk - het loon op zijn eigen bankrekening gestort. 

 

Klik hier voor het hele artikel in de Stentor.PGVZ bouwt in het Kamper Stationskwartier een gebouw met 27 zorgappartementen. Op de begane grond komt dagbesteding. Een fietsenmaker, als het aan Gosse Noppert ligt. Hij is directeur van de zorgorganisatie.

 

,,Banden plakken, kapotte onderdelen. Er is contact met een lokale fietsenmaker. Ik wil niet gaan concurreren", zegt Noppert. ,,Misschien kunnen we ook de fietsenstalling bewaken. En de nieuwe supermarkt is om de hoek. Voldoende mogelijkheden voor dagbesteding." Het complex wordt gebouwd pal naast station Kampen Zuid. De dichtstbijzijnde fietsenmaker is kilometers verderop. 

Extra

Noppert verwacht dat eind volgend jaar de eerste bewoners in hun appartement kunnen. PGVZ wilde een complet met 16 appartementen bouwen. Al snel oversteeg de vraag het aanbod. Daarom is besloten om elf extra appartementen aan het plan toe te voegen. ,,Er is veel belangstelling. Op dit moment is er een wachtlijst", weet Noppert.

 

Klik hier voor het hele artikel in de Stentor

@deStentor

 


Convenant samenwerking dagbesteding

Aanbieders dagbesteding Wmo, welzijnsorganisaties en gemeente Zwartewaterland ondertekenen convenant samenwerking dagbesteding

 

Behoefte cliënt centraal in convenant samenwerking dagbesteding

 

Frion, IJsselheem, In Balans, JP van de Bentstichting, PGVZ, Philadelphia, Welzijn Ouderen Zwartewaterland, Zorgboerderij De Rietstulp, Zorgboerderij Lenteheuvel en de gemeente Zwartewaterland gaan samenwerken op het gebied van dagbesteding met als uitgangspunt de behoefte van de cliënt. Versterking van de samenwerking en vernieuwing is nodig voor een toekomstbestendig bestel. Recent ondertekenden de partijen hiertoe een convenant. 

 

In het convenant komt niet alleen de samenwerking tussen zorgpartijen aan bod. Ook wordt gekeken naar een mogelijke integratie met het welzijnswerk. Ook de samenwerking tussen welzijn en dagbesteding heeft een plek in het convenant. Daarnaast hebben de partijen afgesproken om in 2018 de mogelijkheden voor een gezamenlijk vervoerssysteem te onderzoeken.

 

In het convenant staat de mens centraal

Wethouder Knol is blij met deze stap: “Het convenant moet je zien als een  beginpunt. Samenwerking tussen de zorgpartijen is van belang. Samen kunnen we verder werken aan de transformatie en ontschotting tussen verschillende domeinen en wetten. Met natuurlijk als uitgangspunt het centraal stellen van de mens, en daarmee ook de behoefte.”

 

Over een jaar concrete resultaten

Wethouder Knol blikt met het convenant met name vooruit: “We hebben afgesproken stappen te gaan zetten. Partijen leveren een inspanningsverplichting. Over een jaar willen we concrete resultaten terug kunnen zien.”

 

Persbericht @gemeente Zwartewaterland

 


Gerrit Jan Veldhoen, Willem Rietberg en Gosse Noppert

KAMPEN - Op maandag 16 april is een bijzonder traject gestart om mensen uit de gemeente Kampen weer te laten participeren op de arbeidsmarkt, ‘het Vlinder Project’. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Kampen, Cerein en PGVZ.

 

Na de speeddate-ochtend op 4 april zijn 7 mensen geselecteerd om mee te doen met het Vlinder Project. De werkzoekende worden d.m.v. 15 workshops en 3 coachingsmomenten opgeleid met als doel ze te laten groeien naar betaald werk. Tijdens de workshops worden diverse onderwerpen behandeld zoals; communicatie, weerbaarheid, omgaan met agressie en samenwerking met mantelzorg. Per persoon worden ook nog 2 coaching gesprekken ingepland. Voor de coaching gaat Cerein uit van de motivatie driehoek (duidelijkheid - bekwaamheid - motivatie).

Aan het einde van het traject kunnen de deelnemers aan de slag bij PGVZ als medewerker huishoudelijke ondersteuning. Bij de feestelijke opening van het Vlinder Project waren aanwezig; Gerrit Jan Veldhoen (wethouder gemeente Kampen), Willem Rietberg (Cerein) en Gosse Noppert (PGVZ).


CoopCompact Kampen-Zuid en PGVZ

CoopCompact Kampen-Zuid & PGVZ Thuiszorg doneren aan de Voedselbank

 www.brugnieuws.nl

 

CoopCompact Kampen-Zuid en PGVZ Thuiszorg hebben 185 rollades gedoneerd voor in het kerstpakket van de bezoekers van de Voedselbank. Dinsdag 19 december hebben Tim Veldhuis en Gosse Noppert de rollades overhandigd aan Joop Hartman van de Voedselbank. Met het voedsel dat gedoneerd wordt, helpt de Voedselbank Kampen momenteel 185 huishoudens die in armoede leven.

De Voedselbank Kampen e.o. wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede en wil verspilling van voedsel tegengaan. Zij doet dat door kwalitatief goede voedingswaren in te zamelen en vervolgens op gezette tijden voedselpakketten uit te delen aan huishoudens en alleenstaanden die in grote armoede leven. Ook stelt de Voedselbank zich ten doel een bijdrage te leveren aan een verdere bewustwording binnen de Kamper samenleving met betrekking tot armoede en armoedebestrijding. 
Gosse Noppert: “Dit jaar heeft PGVZ ervoor gekozen om i.p.v. een kerstattentie te geven aan zorgvragers en een uitgebreide kerstborrel voor medewerkers te organiseren, een donatie te doen aan de Voedselbank. Eigenlijk zou er helemaal geen voedselbank nodig moeten zijn, maar goed dat ze er toch zijn. We hopen dat er in de toekomst meer ondernemers zijn die de voedselbank willen ondersteunen.”

De Voedselbank is gevestigd in IJsselmuiden (locatie basisschool de Zandberg - ingang Erfgenamestraat tegenover nr. 64). Meer informatie over de voedselbank: www.voedselbankkampen.nl of neem contact op met Wim Fijn – coordinatie@voedselbankkampen.nl.


Najaarssymposium stichting Mijn Eigen Thuis

 Najaarssymposium stichting Mijn Eigen Thuis goed bezocht!
 

www.mijneigenthuis.eu 

 

Ongeveer 120 bezoekers hebben afgelopen zaterdag het najaarssymposium van Stichting Mijn Eigen Thuis bezocht. Het symposium stond dit jaar in het teken van reeds bestaande ouderinitiatieven en hoe die ervoor kunnen zorgen voor continuïteit. 

Er waren inspirerende sprekers die met prachtige praktijkvoorbeelden konden vertellen over het toekomstbestendig maken van ouderinitiatieven. Alle presentaties werden vakkundig aan elkaar gekoppeld door dagvoorzitter Ineke Smidt. De presentaties zijn te downloaden door naar de website van 'Mijn eigen thuis' te gaan.


geWOON werk en dagbesteding


Albert Hein in 'de Meente'


www.genemuidenactueel.nl 

 

In de Meente gaat een super (markt) verandering plaatsvinden. Albert Heijn neemt daar zijn intrek en dat betekent: dezelfde artikelen en dezelfde prijzen als de ‘grote Albert Heijn’ van Bart Knap. Zelfs de openingstijden zijn bijna hetzelfde en dat betekent zes dagen per week open van 9.00 uur tot 21.00 uur! (Albert Heijn Bart Knap is van08.00 u tot 21.00 u geopend !)

Zoals voorheen gaat de winkel draaien op vrijwilligers met medewerking van de cliënten van ‘GEWOON’ (PGVZ). Nu de openingstijden fors zijn uitgebreid, zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom om het bestaande team te versterken (aanmelden kan via de receptie van de Meente). Lees meer op www.genemuidenactueel.nl 


Bruggenbouwer Bokaal

Bruggenbouwer Bokaal naar Gosse Noppert

Brugnieuws.nl

KAMPEN - De Present bokaal ‘Bruggenbouwer van het Jaar’ wordt deze maand doorgegeven aan Gosse Noppert, oprichter van Persoonsgebonden Vraaggerichte Zorg. In de ogen van Present Kampen is hij een bruggenbouwer pur sang: hij heeft sinds 2012 meerdere bruggen gebouwd in de complexe wereld van de zorg.

Het begon allemaal met de dagelijkse praktijkervaring rondom de zorgverlening aan zijn dochter die Cerebrale Parese heeft. Hij ervaarde dat zij als cliënt weinig keuze had in de zorg en dat niet de cliënt, maar de agenda van de verzorger centraal stond. “Ik was daar ontevreden over en vond dat de zorg beter en passender georganiseerd moest kunnen worden”, zegt Gosse. Hij stopte daarvoor zijn eigen werkzaamheden en ging zich volledig richten op het uitzoeken van ‘hoe het anders kan’. Hij zocht (en vond) maatschappelijk betrokken investeerders in Kampen en richtte met hen PGVZ (Persoonsgebonden Vraaggerichte Zorg) op. In het begin leverde PGVZ alleen verzorging en verpleging maar al snel groeide de vraag naar andere takken van zorg.

Wie op de site van PGVZ kijkt, duizelt het van de gebieden waar hij als directeur van PGVZ momenteel antwoorden op geeft aan zorgvragers. En dat in een tijdsbestek van 5 jaar. In 2015 werd Gosse door Prodemos al landelijk voorgedragen als MeesterBurger van Kampen vanwege zijn verdiensten in het leggen van verbindingen tussen bedrijfsleven, bestuur en burgers.

De risico’s die hij, samen met anderen, heeft genomen, hebben geresulteerd in een bijzondere onderneming. Een brug waarover dagelijks 2.800 zorgvragers antwoord op hun zorgvraag ontvangen van 750 medewerkers. Hij heeft de kunst verstaan om met zijn team te verbinden in een oerwoud aan regelingen, en een eenvoudig en passend antwoord te vinden voor op iemand met een zorgvraag.


geWOON! dagbesteding Klarenbeek

Voorsternieuws.nl 

 

woensdag 14 juni 2017

 

KLARENBEEK.- Door de goede medewerking van het WMO loket en de prettige samenwerking met de medewerkers van het MFC is afgelopen donderdag geWOON! Dagbesteding geopend. Na een lekker kopje koffie heeft iedereen zich voorgesteld. Veel herkenning voor iedereen en de verhalen kwamen gelijk op tafel. “O, bin ie doar van” en “wat fijn dat ik je hier weer zie, zo lang geleden”. De tijd vloog voorbij voordat we het beseften was het al ruim lunchtijd. Met z’n allen lekker brood gegeten en na het eten gingen een aantal zorgvragers lekker een dutje doen in de staop stoelen. De energie was er vervolgens weer voor een potje rummikub met koffie en gebak....

 

Het hele artikel lezen? Neem een kijkje op voorsternieuws.nl of klik op de foto.RTV IJsselmond

Vrijdag 5 november 2016


Nieuwsbericht van RTV IJsselmond over de opening van de door PGVZ geïnitieerde winkel geWOON! Gosse Noppert van PGVZ vertelt over de achtergrond en de doelstellingen van deze buitengewone winkel.RTL4: Woontips

Zaterdag 19 maart 2016, 15.55u


Presentatrice Iris Rulkens van het programma 'Woontips' kwam op bezoek bij onze woonlocatie in Genemuiden en maakte een leuk verslag. Naast een interview met Gosse noppert, die tekst en uitleg geeft over de opzet, geeft de reportage een mooi beeld van hoe het is om in deze woonvoorziening van PGVZ te wonen.Website RTV Oost

RTV Oost: Zorgorganisatie PGVZ uit Kampen neemt huishoudelijk werk TSN en Vérian over

Donderdag 17 maart 2016screenshot Website De Stentor

De Stentor: PGVZ neemt rol van TSN in Zwolle over

Dinsdag 15 maart 2016


Logo PGVZ

Bolwerk 13

8261EE Kampen

Telefoon

038 3331794

E-mail

info@pgvz.nl

 

Laat ons weten wat wij voor u kunnen doen!

IO-interne klachtenregeling

V2016-D

IO-Privacy regelement

V1

Algemene Voorwaarden

Privacyverklaring