PGVZ kiest Puur voor zorg van Ecare

ENSCHEDE - PGVZ is een zorgorganisatie die zorg- en dienstverlening biedt, waarbij de zorgbehoefte van de cliënt centraal staat. PGVZ levert kwalitatief hoogwaardige en passende persoonlijke zorg. Dagelijks verzorgen de ruim 60 professionals meer dan 200 cliënten. Doordat de kwaliteit van zorg bij PGVZ goed is en de cliënt de benodigde aandacht krijgt is de organisatie sinds de start, 3 jaar geleden sterk gegroeid. Door die groei is de vraag naar slimme ICT die de organisatie in staat stelt verder door te groeien zonder enorm in overhead te moeten groeien, toegenomen.


De applicatie moest met name voor de zorgprofessionals van PGVZ gebruiksvriendelijk en begrijpbaar zijn. PGVZ was op zoek naar een inhoudelijk dossier waarmee zorgbehoefte, geleverde zorg en evaluatie eenvoudig kan worden vastgelegd en geraadpleegd. Daarnaast is het voor PGVZ heel belangrijk dat de declaratie eenvoudig beschikbaar is voor de verschillende doelgroepen en bijbehorende financieringsvormen die de organisatie kent. PGVZ levert namelijk zowel intramuraal als extramurale zorg in o.a. de V&V, Gehandicaptenzorg en ambulante begeleiding.

Gosse Noppert, Directeur PGVZ: “De reden om voor Ecare te kiezen is dat PGVZ ondersteuning nodig heeft om de groei verder te kunnen faciliteren.

De voornaamste reden is dat Puur voor iedereen binnen PGVZ makkelijk en toegankelijk is! Verder heeft Ecare veel standaarden voorhanden die een snelle start mogelijk maken.”

“Wij verwelkomen PGVZ graag als partner. In de gesprekken die wij hebben gevoerd hebben we gemerkt dat wij goed bij elkaar passen en dat we als Ecare veel toegevoegde kunnen leveren voor PGVZ. Wij zien dat steeds meer zorgorganisaties aan de slag gaan met onze software. Dit komt doordat wij in staat zijn de taal van de zorg te vertalen naar slimme ICT die echt helpt bij de dagelijkse processen” aldus Robert van Ginkel van Ecare.


PGVZ gaat aan de slag met onder andere het elektronisch cliëntendossier, digitale teamcommunicatie, planning en cliëntadministratie van Ecare.